fbpx

Владимир Илиев завърши 25-и в последната си индиивдуална дисциплина от Игрите

Благой Тодев, биатлон

Французинът, който преди няколко дни триумфира в индивидуалната дисциплина, отново беше безпощаден, въпреки че днес трябваше да стартира на 26 секунди зад шампиона от спринта Йоханес Тингес Бьо.

Фийон Майе, който на 29 години разгръща големия си потенциал, направи невероятна стрелба с 20 свалени мишени и не остави шанс на конкуренцията. Той измина дистанцията от 12,5 километра за 39:07.5 минути.

За французина това е общо четвърти медал на тези Игри след титлата в индивидуалната и сребърните медали в смесената щафета и спринта. Той затвърждава силните традиции на страната си в преследването.

Среброто днес е за по-големия от норвежките братя – Тарей Бьо, който завърши с една грешка в стрелбата и на 28,6 секунди изоставане. Това е вторият му медал в индивидуална дисциплина, след като взе бронз от спринта. Така при общо четири участия на Олимпиади Бьо има общо два златни, два сребърни и един бронзов медал.

Той задмина по последна обиколка руснакът Едуард Латипов, който също завърши с една грешка и изоставане от 35,3 секунди. За Латипов това е втори медал от дебютната му Олимпиада след бронз и в смесената щафета.

Голямо състезание направи и италианския ветеран Лукас Хофер, който свали всички мишени и завърши на четвъртото място с 51,1 секунди изоставане спрямо Фийон Майе. Големият провал е на шампиона от спринта Йоханес Тингес Бьо – тръгнал първи и направил перфектна откриваща стрелба, но след това не уцели общо седем мишени. Това му отреди пето място днес.

В топ 10 попаднаха още Роман Реес (Германия), Симон Дестьо (Франция), Себастиан Самуелсон (Швеция), Емануел Жаклен (Франция) и Феликс Лайтнер (Австрия).

Българите:

Владимир Илиев, който стартира от 31-а позиция в състезанието, направи приличен старт и завърши 25-и днес с общо седем грешки в стрелбата и изоставане от 4:33.8 минути.

Дебютантът Благой Тодев е 53-и с шест наказателни обиколки и на 7:57.5 минути зад победителя.

Антон Синапов завърши 55-и от общо 60 състезатели със седем наказателни обиколки и изоставане от 8 минути.