fbpx

Светкавична победа без загубен гейм за Гришо

Григор Димитров се класира за четвъртия кръг на Откритото първенство на Австралия след само 39 минути на корта.

Това се случи след отказване на съперника му Пабло Кареньо Буста след първия гейм на втория сет, когато резултатът бе 6:0, 1:0 в полза на българина.

Седем последователно спечелени гейма за Гришо, който въпреки проблемите на своя съпеник, успя да запази концентрацията си на високо ниво и вършеше своята работа на корта.

В самото начало на мача не личеше Пабло Кареньо Буста да изпитва проблеми, а Гришо бе във вихъра си, като напомняйки на най-добирте си години набързо дръпна с 3:0 в резултата.

Впоследствие обаче в играта на Кареньо Буста се забелязаха трудности, най-вече при сервисът му, който бе подозрително слаб като сила. А с липсата на този компонент на бързите кортове в Мелбърн, испанецът бе обречем.

Всичко това логично доведе до 6:0 в полза на Димитров само в рамките на 26 минути.

След края на първея сет Пабло Кареньо Буста получи медицинска помощ на корта, като се видяха превръзките в областта на корема му, където очевидно бе проблемът.

Все пак испанецът опита да се бори в мача, но след един гейм във втория сет и нов допуснат пробив, той просто прецени, че няма да има сили да обърне изхода на този мач заради болката, а и перфектният Григор насреща.