fbpx

СПОРТ ТОТО ТЕНИС КЪП – тенис шоу за професионалисти и аматьори

От създаването си преди близо 64 години, до сега Спортния тотализатор следва мисията си – да помага на спорта, но и да обединява хората около него.  На 24 април в Борисовата градина  ще бъде дебютното издание на първия по рода си тенис турнир с името “Спорт Тото Тенис Къп про-АМ”.

Събитието е през уикенда със старт в събота сутринта на тенис комплекса “Левски” в парка, в центъра на София. Надпреварата има амбицията да стане ежегодна, а целта е да събере на спортното игрище хора от най-различни сфери. Форматът е като на отборен турнир от най-високо ниво, например ATP Cup, където преди година България стигна до девето място в света, a именно – 64 играчи са разпределени в 32 двойки, като във всяка от тях аматьор играе с професионалист или бивш такива. Дуетите са в 8 групи по 4 и се срещат всеки срещу всеки. Най-добрите два дуета от всяка група продължават в следващата фаза, която вече е елиминационна. Осминафинали, четвъртфинали, полуфинали и големият финал в неделния ден.

Сред имената ще има някои, които са ни познати от други поприща, а не от корта. Ще се изненадате колко любители на играта тенис има сред най-популярните лица от другите сфери на ежедневието. Ще им партнират тенисисти, символни за България, като Тодор Енев, Иво Братанов и т.н.

Спортното мероприятие се организира със съдействието на тенис клуб “Левски”, а наградният фонд e осигурен от Спорт Тото и ще бъде разпределен между най-добрите двойки в надпреварата.

Финалът е на 25 април, като футболната легенда Христо Йовов ще награди победителите и финалисти връчвайки специално изработени за Тото купи.

Пожелаваме успех на всички участници!

СПОРТ ТОТО – Заедно за българския спорт!

ИГРАЙ ОНЛАЙН