fbpx

Саша Зверев е шампион на финалния турнир в Торино

Александър Зверев

лександър Зверев спечели за втори път в кариерата си финалния турнир на ATP. След като през 2018 година той триумфира в надпреварата, когато тя все още се провеждаше в Лондон, сега олимпийският шампион от Токио стори това и в Торино, след като за 75 минути се разправи с №2 в световната ранглиста и миналогодишен шампион Даниил Медведев (Русия) – 6:4 и 6:4.

Така германецът стана едва четвъртият играч в историята на финалния турнир, който печели срещу първите двама в света в полуфиналите и финала.

Световният №3 заби седем аса и общо двадесет и два уинъра, като не допусна да бъде пробит от съперника си по пътя към шестата си титла за сезона. 

Така Зверев най-сетне успя да спечели срещу Медведев, след като бе в серия от пет поредни загуби от този съперник.

24-годишният Саша проби съперника си в третия гейм на първата част, след което показа стабилност и постоянство в играта си, за да затвори частта в своя полза. 

Вторият сет започна с моментален пробив в полза на Зверев, след което ситуацията от предходната част се повтори, за да се стигне до заслужен триумф на германската звезда.

“Това е наистина специален момент за мен. Много развълнуван и щастлив съм. Трябваше да изиграя един от най-добрите си мачове, защото знаете, че имах пет поредни загуби. Щастлив съм, че завършвам сезона по такъв начин”, коментира шампионът след триумфа си.