fbpx

Роджър Федерер се завърна в Париж с победа

Роджър Федерер се завърна със стил на “Ролан Гарос” след миналогодишното си отсъствие.

Маестрото, който има само три мача, два от които загубени през настоящия сезон, победи в три сета Денис Истомин от Узбекистан.

Федерер се справи с 6:2, 6:4, 6:3, а успешното завръщане му отне час и 33 минути.

За последно швейцарецът бе част от “Ролан Гарос” през 2019-а, когато отпадна на полуфиналите от Рафа Надал. Преди това той пропусна още три издания, така че настоящото му участие е едва второ в последните 6 години.

Самият Федерер призна преди турнира, че не влиза с цел победа, а просто иска да се наслади на тениса и да опита да натрупа игрова практика преди любимия си сезон на трева.

Маестрото обаче изненада позитивно предвид занижените очаквания, като изигра спокоен и безпроблемен мач, в който отново намери време за някои от магическите си докосвания.

Да, срещу него бе световният №204, но пък Денис Истомин е достатъчно опитен играч с 45 турнира в Шлема, макар днес да беше тук в ролята на квалификант.

За всичките три сета Федерер така и не позволи на Истомин да достигне до точка за пробив, като всъщност само в два случая му позволи да направи 30 точки докато сервира. Така напълно логично, но и сякаш с неочавкана лекота, Роджър Федерер се завърна победоносно на “Ролан Гарос”.

Във втория кръг обаче той може да има далеч по-тежко предизвикателство. Това е шампионът от US Open 2014 – Марин Чилич, който също постигна лесна победа над французина Артур Риндернех.