fbpx

След глоба и заплахи от организаторите, Наоми Осака се отказа от “Ролан Гарос”

Световната №2 и четирикратна шампионка от Големия шлем – Наоми Осака, се оттегли от започналия вчера “Ролан Гарос”.

Това се случва часове, след като организаторите на турнира наложиха глоба от 15 000 щатски долара на японката. Тя бе санкционирана заради отказа си да говори пред медиите и да присъства на задължителните за турнира пресконференции.

Тя също така бе заплашена от организаторите, че при нов бойкот може да последват и по-сериозни наказания.

В дните преди началото на турнира, чрез специално съобщение в социалните мрежи, Осака обяви, че отказва да присъства на пресконференции, защото ги намира за излишни и натоварващи и без това изтормозените психически тенисисти.

Тя започна участието си с бърза победа над румънката Патриция Тиг вчера, като макар да сподели няколко думи в блиц интервюто на корта, японката така и не се яви на официалната пресконференция.

Малко след плъзналата новина за нейното отказване, Осака публикува нова своя позиция в социалните мрежи. Тя обяснява, че оттеглянето й не е бойкот спрямо турнира или поредна сцена, с която търси внимание.

Японката споделя, че почти три години страда от проблеми с депресията, а заради получилия се шум около нейния медиен бойкот, преценява, че е по-добре да прекрати участието си в турнира, за да може всички да се концентрират обратно към по-важните неща, случващи се на кортовете в Париж.