fbpx

Голямо признание за Любо Ганев от световния волейбол

Любо Ганев

Поредно международно признание получи Любо Ганев, президентът на Българската федерация по волейбол. Световната централа FIVB избра българската звезда в Съвета за спортни събития (SEC – Sports Event Council).

Шефът на световния волейбол д-р Ари Граса изпрати официално писмо до Ганев.

“Вашият опит ще принесе важен актив, който ще подобри нашия спорт – пише бразилецът. – FIVB разчита на Вас и ще осигури необходимата подкрепа за вашата всекидневна работа.”

От миналата година Любо Ганев е и член на борда на Европейската конфедерация (CEV). Досега не е имало българин, който да бъде толкова важна част от управленските структури на двете най-важни световни организации във волейбола.

Съветът за спортни събития е един от най-важните органи във FIVB. Сред неговите задачи е да избира домакин на различни първенства. Той има още 8 члена, които са от CEV начело с президента на европейската конфедерация Александър Боричич (Сърбия).

Съветът е ръководен от Марко Тулио Тейшейра (Бразилия).

“Признанието от д-р Граса и ръководството на FIVB е наистина впечатляващо, не само за мен, но и въобще за българския волейбол – коментира Любо Ганев. – Ще направя всичко по силите си, за да оправдая доверието. Целта на FIVB е волейболът да се развива непрекъснато. Такава е и моята мисия като президент на българската федерация.

Фактът, че съм част от едни от най-важните органи във FIVB и CEV е ясно доказателство колко тежи името на България във волейбола. И сега най-важното е да продължим да работим с това високо темпо и качество, за да защитим реномето си.”