Още двама олимпийци са дали положителен тест за коронавирус в Олимпийското село, съобщи организационният комитет на игрите.

До този момент не се споменават имената на заразените атлети, но новината предизвика доста притеснение, по-малко от седмица преди старта на Олимпиадата.

Вчера бе съобщено за първият случай в Олимпийското село, а с двата днешни положителни теста, заразените атлети са общо трима. И двамата заразени от днешния ден са сънародници, като са пътували заедно до японската столица.

Освен това бе съобщено за четвърти заразен спортист, но той не е в Олимпийското село, като се е изолирал в близък до Токио град. И неговата самоличност не се уточнява.

С положителни тестове са служител на медия, работник в селото, както и още петима служители, свързани с провеждането на спортните надпревари.

Нито един от тези случаи не е на японец.

До момента единствената ясна самоличност е на южнокорейският член на МОК – Ри Сон Мин, който сам разкри за положителния си тест. Странното при него е, че той е ваксиниран и е дал отрицателен PCR тест при излитането от родината си, но няколко часа по-късно в Япония тестът му е бил положителен.