fbpx

Мненията на треньорите след Лудогорец – ЦСКА 4:0

Любослав Пенев изглеждаше спокоен и уверен, макар със сигурност да е бил изключително разочарован от тежкото 0:4 от Лудогорец за Суперкупата.

Треньорът на ЦСКА отказа да обвинява своите играчи или да изтъква сериозни причини за загубата.

Той заяви, че няма драма, а този тежък резултат е дошъл в точния момент – в началото на сезона. Надеждите на Пенев са, че това ще събуди играчите му точно преди важните европейски сблъсъци.

“Загубите винаги са неприятни. Тази дойде в точния момент. Допуснахме грешки, които трябва да анализираме и да се поучим от тях. Това са сериозни грешки, ще направим необходимото това да не се повтаря. Достатъчно казах – дотук спирам с тази тема.

Ние няма да се отклоняваме от нашата програма. Това е спорт, единичен мач, единият спечели, а другият загуби. Не трябва да има никакво подценяване, имаме три-четири дни за сериозна работа. После започва първенството. Футболистите ми са умни, работят добре, убеден съм, че разбират добре всичко. Засега всички сме добре, но има неща, които не се получават и трябва да ги моделираме”, сподели той.

Неговият колега Валдас Дамбраускас също бе доста спокоен, като отказа да изпада в еуфория, въпреки разгромния и напълно заслужен успех.

Той заяви, че по-важните мачове за Лудогорец предстоят, а въпреки спечеленият днес трофей, литовецът заключи, че това е само един мач, който дори не е най-важният през сезона.

“Резултатът си е резултат. Може би твърде голям за този тип мачове, но понякога това се случва. Понякога топката не влиза, но понякога вкарваш всичко. Искам да благодаря на всички. Не можем да кажем, че този трофей е най-значимият в нашата история. Изправихме се срещу добър отбор с добър треньор. Мисля, че ключовият момент беше подготовката ни за този мач. Бяхме силни физически. Помогна ни това, че изиграхме два официални мача. Пресата, компактността, когато сме без топка. Това не може да се постигне само на лагер или в контроли.

Точно тези мачове помагат за вдъхновението на даден отбор. Срещу Шахтьор Солигорск не създадохме толкова много ситуации. Мисля, че ЦСКА ще забрави това поражение след няколко дни. Ние ще забравим успеха след няколко часа, защото трябва да се се концентрираме за мача с Мура. Победихме, но няма място за кой знае какви празненства”, заяви той.