fbpx

Нелеп инцидент беляза участието ни в ските, титлата отиде за Влъхова

Петра Влъхова е голямата шампионка в слалома на зимната Олимпиада в Пекин.

Представителката на Словакия, която е и лидер в класирането за малкия Кристален глобус в Световната купа, затъврди реномето си на най-добра в слалома сред дамите през този сезон.

Влъхова бе осма след първия манш, но направи невероятно второ спускане, като с общо време от 1:44.98 минути завоюва първия си олимпийски медал.

Освен това медалът бе първи в историята на Словакия в алпийските ски.

На второто място остаана Катарина Линсбергер от Австрия, която в първия манш имаше аванс от 0,06 секунди пред Влъхова, но в крайна сметка завърши на 0,08 секунди зад нея и трябваше да се задоволи със среброто. За нея това бе второ олимпийско сребро след отборната надпревара в Пьончан преди четири години.

Третото място бе за другата основна алпийска сила – Швейцария, като бронзът донесе Уенди Холднеер с време от 1:45.10 минути.

Първата след първия манш – Лена Дюр от Германия допусна неточност при второто си спуснкане, която я остави на четвъртата позиция и извън заоната на медалите.

Голямата новина след днешния слалом отново е голямата суперзвезда на алпийските ски – Микаела Шифрин, която подобно на гигантския слалом преди два дни, не успя да завърши.

Американката допусна грешка на петата врата, опита да я поправи, но две врати по-късно трябваше да напусне надпреварата.

За съжаление родната представителка Ева Вукадинова не успя да завърши втория си манш в този ужасяващ за нея ден.

Не стига, че тя стисна зъби и въпреки болката и пукнатата си костица в ръка, реши да се пуска с шина, но по време на първото й спускане на пистата се появи неориентиран стюард.

След апел на отбора ни, Ева Вукадинова получи шанс да повтори първия си манш, но вече уморена и разконцентрирана, тя го направи с 49-о време.

Във втория манш обаче Ева допусна неточност и не успя да завърши. Подобна съдба имаха две от медалистките в гигантския слалом – Сара Хектор от Швеция и Федерика Бриньоне от Италия.