fbpx

Надал шокиращо се отказа от “Уимбълдън” и Олимпиадата

Рафаел Надал пропуска “Уимбълдън” и Олимпийския турнир в Токио. Големият шампион обяви официално новината, за която се говори от дни като възможност.

Самият испанец намекна, че е възможно да си вземе почивка след маратона от мачове на клей в последните два месеца.

Надал пропусна да спечели 14-ата си титла на “Ролан Гарос”, победен от Новак Джокович на полуфинал.

Рафа е двукратен шампион на “Уимбълдън” от 2008-ма и 2010-а, като се очакваше да е основен конкурент на Джокович за титлата в Лондон.

Сърбинът се е устремил към “Златен Голям шлем”, след като вече спечели титлите в Париж и Мелбърн, а остава да го направи в рамките на тази календарна година във Великобритания и Ню Йорк.

“Не е лесно решение, разбира се – обяви Рафа в Туитър. – Но послушах тялото си и щаба си. Разбирам, че това е правилният ход.

Искам да удължа кариерата ми възможно най-много, за да правя това, което ме прави щастлив. Трябва да съм на най-високо ниво, а не просто да попълвам бройката.

Има само две седмици между “Ролан Гарос” и “Уимбълдън”, което не прави нещата по-лесни. Сезонът на клей е изключително изтощаващ. Това са две месеца на огромни усилия.

Олимпиадата винаги е била много важна за мен, както за всеки спортист. Играл съм на три и знам колко значи това. Бях и знаменосец на страната ми, което е огромна чест.”