fbpx

България не успя да вземе гейм и на Русия

България записа своята десета загуба в 12-ия кръг от волейболния турнир Лига на нациите.

Родният тим очаквано отстъпи с 0:3 (17:25, 22:25, 17:25) от защитаващия титлата си отбор на Русия.

Така България изпрати доста тежка седмица, в която записахме три загуби и спечелихме само един гейм.

След изиграването на общо 12 от 15-те мача, българите заемат 14-ото място в класирането, в което участват 16 тима. Все пак добрата новина е, че през този сезон изпадащи от Лигата на нациите няма да има, което е една от причините Силвано Пранди да дава шанс на доста млади и неопитни състезатели.

Трябва да отчетем, че днес тези млади момчета играха доста по-добре от мачовете срещу останалите топ отбори като Бразилия, Полша и Сърбия. Въпреки това обаче класата на руснаците бе много по-сериозна.

Едни от най-силните мигове за отбора ни в мача бяха в самото начало, когато започнахме по-концентрирано и успяхме да поведе с 9:5 срещу разсеяните руснаци.

В този момент обаче нещата тотално се преобърнаха, мощният руски сервис заработи и Сборная реализира 7 поредни точки, за да поведе с 12:9.

Силната серия на Русия продължи и разликата продължи да се увеличава. На второто техническо прекъсване тя бе 16:11, а края на гейма дойде бързо, като завърши с 25:17 за актуалните шампиони от турнира.

Вторият гейм в мача бе най-силен за нашия тим, като до средата му вървяхме точка за точка с руснаците, като резултатът бе равен при 13:13.

Мощните руски атаки обаче им донесоха три поредни точки и аванс от 16:13, а малко по-късно те направиха нова серия с три поредни точки, като поведоха с 21:15 и геймът изглеждаше решен.

Нашите момчета обаче не се предадоха и показаха дух, като със страхотен сервис от Мартин Атанасов и няколко добри блокади, се доближиха само на точка при резултат 23:22 в полза на Русия.

В този момент обаче младият Денис Кирягин отправи сервис в мрежата, а след това с мощна атака Волков прати и втория гейм в полза на руснаците.

В третия гейм особена интрига нямаше, защото за първи път руснаците натрупаха преднина още от самото начало. При второто техническо прекъсване тя бе 16:11 и бе ясно, че геймът, а и изобщо мачът просто се доиграват.

Действията на родните състезатели не показваха особено желание за борба в тези заключителни моменти, като Русия спокойно затвори този последен гейм с 25:17

За България Лигата на нациите завършва следващата седмица с три мача срещу Япония (21 юни), САЩ (22 юни) и Словения (23 юни).