fbpx

Мико Кузманов е на полуфинал в Задар

Димитър Кузманов достигна до полуфинал на чалънджъра на червени кортове в хърватския град Задар, от категория 80 и с награден фонд 44 820 евро.

Българинът се наложи над достигалия до №68 в световната ранглиста Блаж Кавчич от Словения с 6:4, 6:1 за един час и 42 минути игра.

В първата част Мико проби за 3:1, но допусна моментално рибрейк. 27-годишният пловдивчанин спечели подаването на Кавчич и за 5:3, след което сервираше за сета. Той успя да изравни от 0:40, но словенецът в крайна сметка проби. Кузманов си изкара яда, като удари ракетата си в земята. Веднага след това той спечели частта на сервис на съперника.

Българинът проби за 2:0 в следващия сет, като завърши с ефектен смаш. След това със самочувствие затвърди на нула. Кузманов постигна нов брейк, но след това игра резсеяно при своето подаване и 34-годишният Кавчич върна единия пробив за 1:4. После словенецът повика физиотерапевт на корта. След подновяването на играта Мико пак проби и с нови топки сервираше за място на полуфиналите. Той поведе с 40:0 и реализира още първия си мачбол след ретур на съперника в мрежата.

За достигането до тази фаза Кузманов добави 29 точки за световната ранглиста, където е на 274-ото място сега, както и 2160 евро от наградния фонд.

За първо класиране на финал в чалънджър той ще играе в събота срещу босненеца Нерман Фатич, който е №381 в класацията на АТР. Българинът е спечелил и двата мача срещу този съперник във фючърси.