fbpx

Ивет Горанова спечели световен бронз

Ивет Горанова

Ивет Горанова спечели бронзов медал на Световното първенство по карате в Дубай и даде чудесен завършек на изключителната си година.

През август 21-годишната ни състезателка взе злато на Олимпийските игри в Токио и накара цяла България да се вълнува около нейните битки.

В спора за отличието в категория до 55 кг днес българката победи с 4:1 Дженифър Варлинг от Люксембург. Горанова поведе с 1:0, след което направи и “ипон” 16 секунди преди края на срещата.

“Щастлива съм от бронзовия медал, въпреки че бяхме дошли за златото – призна Ивет пред БНТ. За нея това е второ отличие от световно първенство, след като взе бронз и преди три години. – Това е голям успех, след олимпиадата нямах много време за почивка, но и трудно се фокусирах, защото бях много удовлетворена след Токио.

Исках само да се възстановя емоционално и физически. Последните няколко дни бяха много тежки с елиминациите и репешажите. Сега обаче мислех единствено за победата и тя е моя. Беше невероятна година, надявам се да продължавам така.”

Това е пети медал от голямо първенство в кариерата на младата ни спортна звезда.

Тя има и титла от Европейските игри в Минск 2019, бронз от Европейското първенство в Гуадалахара 2019, както и вече двете трети места на световни първенства и, разбира се, олимпийското злато.