fbpx

Хебър и Марица на една победа от титлите във волейбола

Хебър отново победи Нефтохимик и поведе с 2-0 във финалната серия в мъжкия волейбол у нас. Отборът от Пазарджик взе и второто си домакинство, този път с 3:0 (16, 30, 20). Така Нефтохимик може да загуби титлата, която неизменно печели в последните 4 сезона.

Серията се мести в Бургас, където в четвъртък е мач №3. Ако Нефтохимик спечели, четвъртата среща пак е край морето. При 2:2 ще има пети двубой, който ще е в Пазарджик. Изключително оръжие на домакините за втората победа бе началният удар, където канадецът Брадли Гънтър отново не можеше да бъде спрян. Много силно игра и разпределителят Иван Станев.

По същото време в Казанлък бе първият финал от серията при жените, в който Марица нямаше никакви проблеми с домакините – 3:0 (21, 13, 22). Тук се играе до 2 от 3 успеха за титлата. В четвъртък в Пловдив отборът-хегемон в родния волейбол може да подпечата седмата си поредна титла.

Това бе 116-а поредна победа на момичетата от Марица в мач у нас. Тази уникална поредица продължава вече близо 6 години, а през този сезон тимът е загубил само два гейма.