fbpx

Григор Димитров отказа турнира в Лос Кабос

Григор Димитров няма да играе мачове и следващата седмица, след като отказа участието си на турнира в мексиканския курорт Лос Кабос.

Надпреварата от категория АТР 250 започва на 19 юли, а Григор трябваше да бъде първи поставен. Именно той бе лицето на турнира, с което организаторите се хвалеха вече няколко седмици.

Причината за отказа му не е ясна, като след отпадането във втория кръг на “Уимбълдън”, нямаше индикации Димитров да има контузия.

Травмите преследваха Григор през цялата 2021-а, като бяха причина за отпаданията му в другите два турнира от Шлема – Australian Open и “Ролан Гарос”.

Заради проблемите в областта на кръста, той отказа доста турнири, като няма да е изненадващо, ако отсътвието му от Лос Кабос също се дължи на някакво неразположение.

Както знаем, той няма да вземе участие на Олимпиадата, като по същото време би трябвало да е част от турнира в Атланта, САЩ. На този етап той е първи поставен в схемата.

Програмата на българина ще продължи с участие на турнира във Вашингтон, след което следват Мастърсите в Торонто и Синсинати, преди да дойде US Open.