fbpx

Григор бе на крачка от победата, но контузия го изхвърли от “Ролан Гарос”

Григор Димитров прилкючи участието си на “Ролан Гарос” след само един мач.

Българинът бе принуден да се откаже в четъвртия сет на мача си срещу Маркос Гирон, заради травмата в гърба, която го измъчваше през последната седмица.

Така във втория турнир от Големия шлем за сезона, отново травма спира първата ни ракета. Припомняме, че и на Australian Open, но във фазата на четвъртфиналите, пробемите в гърба лишиха Димитров от шанса да се класира на полуфинал.

Днес ситуацията бе още по-неприятна, и донякъде странна. Причината е, че Григор имаше предина от два сета, а резултатът в третия бе 5:1 гейма и 40:0 в негова полза.

Буквално само една точка делеши Димитров от успеха, но той така и не успя да я реализира. Освен, че не спечели този гейм, българинът не спечели нито един от следващите осем, като във всеки следващи движението му по корта ставаше все по-трудно.

Дори и намесата на физиотерапевта не помогна, като мачът за димитров бе обречен.

Друг е въпросът, че при три мачбола, вероятно други играчи щяха да превъзмогнат болката и да реализират поне един от тях. За жалост, не такъв бе случаят с Гришо, който се отказа срещу световният №82.

Иначе преди травмата се очертаваше това да е един от най-лесните мачове за Гришо на “Ролан Гарос”, защото той водеше с 6:2, 6:4, 5:1.

Българинът стигаше лесно до пробиви, като макар без да блести, не срещаше особено трудности в това, да реализира точките си срещу Маркос Гирон, който от своя страна едва за втори път в кареирата си ще играе във втория кръг на “Ролан Гарос”.