fbpx

Селекционерът Ясен Петров е оптимист за контролите със силни противници

Ясен Петров

Националният селекционер на България по футбол Ясен Петров говори с позитивни емоции и оптимизъм преди заминаването на националния отбор, който ще изиграе три приятелски мача в рамките на седмица.

Представителният ни тим лети за Австрия, където утре в град Рийд ще играе срещу Словакия. На 5 юни пък гостуваме на Русия в Москва, а на 8 юни – на световния шампион Франция в Париж.

Трите мача срещу по-силни от нас противници са отличен шанс за Петров да поработи с отбора.

“От тези три дни на тренировки, за мое учудване футболистите са в много добро състояние и съм изненадан от желанието им за игра. Настроението е добро, надявам се това да се отрази на играта ни.

Имаме малко време отново за тежката серия, но само може да градим отбор в подобни мачове. При всички положения ще има ротации, може би всички ще вземат участие. Така ще направим – ще дадем възможност на всеки да покаже своите възможности. Повечето играчи са от българското първенство. Надявам се да вземат шанса и да покажат себе си. Дай Боже от тези контроли някой да извлече полза, да подпише добър договор в някое първенство.

Поканени сме на много тежки мачове. Отиваме с целта да ги затрудним максимално, няма мач, в който да не си поставяме целта да успеем”, сподели Петров.