fbpx

ФИФА обмисля Световните първенства да са през 2 години

ФИФА обмисля футболна революция – а именно Световните първенства вече да са през 2, а не през 4 години. Това няма да се случи до 2030-а, но след това промяната изглежда напълно възможна.

Световната централа обаче вече проучва възможността да го направи, след като предложението за това идва от няколко азиатски страни, начело със Саудитска Арабия.

Президентът на ФИФА Джани Инфантино призна за него и го нарече “много интересно и детайлно”, а на закрито заседание на конгреса на централата 166 федерации са гласували “за” създаването на комисия, която да го разработи. Против са били 22 федерации.

Очевидно интерес към такава промяна има, а това реално ще обърка тотално календарът на континенталните асоциации. Европейските първенства са през 4 години и попадат именно в летния период на години в които няма Мондиали.

Европейската централа УЕФА отказва да коментира засега революционната идея.

Вече имаме пример за това, че ФИФА не се страхува от радикални промени. Чакаме първия зимен Мондиал, който ще е в Катар през декември догодина. Той изцяло ще обърка сезоните в клубния футбол, като ги прекъсне по средата за повече от месец.