fbpx

Джоузеф Диксън обяви намеренията си за футболния Левски

Джоузеф Диксън

Потенциалният нов собственик на Левски обеща инвестиции в клуба на стойност 250 милиона долара в рамките на три години и изграждане на стадион с търговски център, но не пожела да обяви източника на финансирането. Джо Диксън се появи за първи път пред медиите в България и заяви, че не е представител на никого и че има неназовани партньори, които са готови да го подкрепят. Собственик на ПФК Левски обаче ще бъде той.

Диксън се яви на пресконференцията само с преводач, без мажоритарния собственик Наско Сираков, с когото е преговарял шест месеца.

“Не представлявам никого. Причината да получа такова финансиране са редица успешни проекти, които имам в САЩ. Моите партньори са готови да ме подкрепят и инвестицията ще бъде на мое име. Американските финансови институции не дават 250 милиона долара, ако не са абсолютно уверени в човека, който ги представлява. Представил съм на клуба банковата документация, за да продължим напред”, каза Диксън.

“Доколкото разбирам, в момента всичко е общо взето готово и оставащото е формалност. Акциите ще бъдат на името на българско дружество, което ще бъде контролирано от такова в САЩ, което пък е моя собственост и се контролира от мен. Не мога да разкрия имената на моите партньори и причина за това са споразумения за конфиденциалност, които не желая да прескачам.

“В Левски знаят кои са лицата и финансовите институции зад мен. Знаят, че съм сериозен за намеренията ми в Левски. Обсъждал съм тези теми с правителствени организации и всякакви институции. Имам подкрепа отвсякъде и следващата ми задача е да спечеля такава и от феновете. Идеята е да инвестираме средства в построяването не само на нов стадион, а и на търговски център. Гледам на това като на дългосрочна инвестиция и се надявам един ден Левски да се издържа сам.
“Ще имаме нужда от гаранции от държавата и общината, че можем да задвижим нашите планове. По отношение на срока на инвестициите – възнамеряваме да бъде за 36 месеца. В момента, в който получим разрешително, ще започнем инвестициите в инфраструктурата. Ясно ми е, че Левски има и задължения, но за това ще говорим, след като се запознаем с цялата документация”.

Въпреки че сделката все още не е станала, Джоузеф Диксън говори за основните позиции в бъдещата клубна структура. Той се надява президентът Наско Сираков и изпълнителният директор Павел Колев да запазят постовете си, а първият отбор да бъде поет от Станимир Стоилов.