fbpx

Седма загуба за България в Лигата на нациите

България волейбол

България загуби с 0:3 от Бразилия във волейболната лига на нациите (16:25, 22:25, 12:25). Това бе седмо поражение за отбора ни от осем мача в турнира, като отново в състава на нашите отсъстваха куп основни играчи поради различни причини.

Двубоят тръгна добре за българите до първото техническо прекъсване в първия гейм, след което бразилците ни откъснаха с лекота и мощ до 13:21, за да спечелят тази част на 16. Във втория гейм отново започнахме силно и водихме при 8:6 на първото прекъсване, а после бяхме в играта до 16:16. Но пак бразилците наложиха волята си в края.

Третият гейм бе напълно неравностоен. Разликата стигна 6 точки още в средата на тази част, за да стане 11:22 в един момент и да загубим на 12.

След 8 кръга в Лигата на нациите сме с 1 победи (над Австралия) и 7 поражения. Взели сме само 7 гейма.

Селекционерът Силвано Пранди започна със състав: Георги Сеганов, Радослав Парапунов, Денис Карягин, Аспарух Аспарухов, Николай Къртев, Николай Колев, Владислав Иванов-либеро. Влязоха в игра още Гордан Люцканов, Светослав Иванов, Владимир Станков, Георги Петров.

В петък срещаме Нидерландия, която към момента е един от двата по-слаби от нас тима в класирането също с една победа и 7 загуби, но по-лоши показатели.