fbpx

Джокович спечели делото и остава на Australian Open

Новак Джокович

След няколкочасово заседание, превърнало се в нещо като сюжет за филм или риалити, Новак Джокович чу заключението, на което се надяваше от съда в Мелбърн: Решението да бъде анулирана визата му за влизане в страната е отменено. Правителството на Австралия ще плати разходите по престоя му и делото. Той е свободен да напусне хотела за временно пребиваващи, където бе от пет дни.

Делото се гледа онлайн от състав на Мелбърнския федерален съд, като стартът бе около 1,30 ч наше време след полунощ в понеделник, а решението дойде в 8,20 часа.

Ако мислите, че това е краят на сагата – веднага се налага уточнение.

Премиерът на Австралия Скот Морисън някъде около началото на заседанието говори пред медиите и натърти, че дори Джокович да спечели обжалването и визата му да бъде възстановена, това не гарантира на сърбина, че ще може да влезе в страната и да играе на Australian open. Турнирът започва идния понеделник, но до вторник в полунощ (11 януари), организаторите трябва да знаят дали Новак ще играе. Очевидно от правителството обмислят нови действия по темата и няма да се примирят. Вероятно не сме видяли края на тази история, но събитията и до момента бяха достатъчно драматични.

Докато вървяха изслушванията на двете страни, Джокович получи разрешение за напускане на хотела за временно пребиваващи, в който е настанен след задържането му на летището в Мелбърн в сряда. Не е ясно къде е заведен, но е имал свободата да гледа и следи онлайн съдебната битка.