fbpx

Джокович може да не играе до април заради травмата

Новак Джокович може и да не се появи на корта в следващите 35 дни, призна неговият треньор Горан Иванишевич. Разкъсването на коремен мускул има нужда от почивка, въпреки че не му попречи да спечели деветата си титла на Откритото първенство на Австралия. Ноле игра с травмата през цялата втора седмица от турнира в Мелбърн, след като я получи в мача от третия кръг с Тайлър Фриц.

За такава травма единственият подход е пълна почивка и именно това ще направи сръбският №1 в мъжкия тенис. Следващият преглед ще е след 14 дни и тогава ще е ясно колко добре въви възстановяването.

Първото участие на Ноле се очаква да е на 11 април в Монте Карло, в първия Мастърс турнир на клей, който повежда сезона на червена настилка преди “Ролан Гарос”.

“Единственият турнир, който ни изкушава през този период, е в Маями (от 24 март), но и това изглежда по-скоро пожелателно – каза Иванишевич пред Евроспорт. – На клей целта е спечелване на “Ролан Гарос”, но за да влезеш добре в един турнир от Шлема, необходимо е да си играл преди това на тази настилка в други надпревари. Така че Новак вероятно ще играе два турнира на червено, после идва “Ролан Гарос”. След това един турнир на трева, следван от “Уимбълдън”, а после идва ред на Олимпиадата и US Open.”

Така хърватинът трасира програмата на Ноле за предстоящите месеци.