fbpx

Звездата на България в плуването отказва да се включи в лагери на националния отбор

Звездата на българското плуване Антъни Иванов се закани да не стъпи на лагер с националния отбор, докато този треньорски щаб работи с тима. В интервю пред btv 21-годишният ни състезател коментира скандала с тримата си колеги, уличени в употреба на анаболен стероид. Преди седмица гръмна разкритието, че трима плувци са дали положителна проба, а веществото, с което са хванати, е старо и доста рядко използвано.

Антъни ще плува за България на Европейското първенство през май в Унгария, но не смята да рискува да се готви с тима ни.

“Заставам напълно зад момчетата, те не са знаели какво има в чашките – каза в интервюто Иванов, който учи и се състезава в Университета във Вирджиния. – Ние като спортисти знаем доста неща за възстановяването, четем и се интересуваме. Докторката на нашия отбор в университета тук каза, че този препарат дори не помага за плуването. Те не са там да вдигат щанги, нали!?

Ще участвам в Будапеща на европейското първенство, ще се прибера в България. Но на лагер с националния отбор няма да стъпя, докато е това треньорско ръководство. Не мога да се подложа на такъв риск да приема нещо точно преди Олимпиадата, четири години съм се готвил.”