fbpx

Лудогорец помете ЦСКА и грабна Суперкупата

Шампионът Лудогорец спечели Суперкупата на България в мача, който официално даде старт на новия сезон в родния футбол.

Лудогорец разгроми с 4:0 носителят на Купата на страната ЦСКА.

На националният стадион “Васил Левски”, около 9 хиляди “червени” фенове създадоха страхотна атмосфера, но за съжаление трябваше да видят една от най-тежките загуби в историята на любимия си клуб.

За последно отборът на ЦСКА инкасира 4 гола в официален мач през април 2015-а, когато отново бе разгромен със същия резултат от Лудогорец, но в Разград.

С напълно заслужената си и доста убедителна победа днес, десеткратният шампион на България завоюва своята пета Суперкупа на страната, с което вече е едноличен лидер по този показател.

А големият герой за Лудогорец се казваше Кирил Десподов. Човекът, който е освиркван при всяко свое отиграване от феновете на ЦСКА заради транфера си в Разград, подаде и за четирите гола в мача.

Всъщност асистенциите на Десподов тази вечер бяха пет, но при първата от тях голът бе отменен след намесата на ВАР. Но и четири асистенции в един мач си е прекалено впечатляващ актив за родния национал.

Така Лудогорец взе сладък реванш за онова 1:4 на “Българска армия” в края на миналия сезон, както и за отпадането от същия съперник за Купата, също в началото на тази година.

Със сигурност всеки е очаквал много повече от ЦСКА, но поне на старта на този сезон, “червените” все още са доста далеч от големия си конкурент за титлата.