fbpx

Загуба остави Славия в тежката битка за спасение

Макар на крачка от финал за Купата на България, тежките дни за Славия в първенстовто продължават.

“Белите” загубиха с 1:3 домакинството си на новака ЦСКА 1948, с което продължават да са все така застрашени от изпадане.

След 23 кръга Славия има събрани едва 19 точки, като остава на пет пункта от заветната 10-а позиция. Именно тази позиция след три кръга ще осигурява сигурно спасение в Първа лига.

Последните четири тима след края на редовната част на сезона, един от които към момента е Славия, пък ще се впуснат в битка за своето спасение.

От другата страна пък бе новакът ЦСКА 1948, който с успеха направи огромна крачка към място в топ 6, каквато бе и целта на клуба преди сезона.

Новакът в елита има 34, пет пред Черно море и седем пред Левски, които в неделя се изправят един срещу друг.

Днес успехът на символичните гости бе заслужен, като играчите в черни екипи бяха по-активни в големи периоди от мача. Гол обаче така и не падаше, а и тряба да се отбележи, че чистите положения не бяха толкова много в първия час от мача.

Това юсе промени в 67-ата минута, когато Васил Шопов получи топката в наказателното поле, подаде към непокрития Бастунов, който с удар около точката за дузпата успя да открие.

Минутите след този гол бяха най-силните за Славия в мача. “Белите” хвърлиха всички сили в атака и направиха няколко опасни атаки, но гол не падна, а най-близо до това бе Мишо Александров.

И в тези мигове на “бели” атаки, логично се откриха много пространства в отбранат им, които ЦСКА 1948 набързо използва. Васил Шопов тотално уби интригата с втори гол в 85-ата минута, а две по-късно Георги Русев се откъсна сам срещу вратаря и с хубав удар вкара за 3:0.

Крайният резултат оформи ветеранът Митко Рангелов в последните секунди на мача.

Така за Славия битката става все по-тежка и жестока, а ЦСКА 1948 се поздрави с успех в дебюта на новия си треньор Росен Кирилов.