fbpx

Юношите ни с победа над Северна Македония

Юношеският национален отбор на България до 16 години (родени през 2005 година) стартира с победа турнира в Скопие. На тренировъчният комплекс “Петър Милошевски” българските таланти, водени от селекционера Йордан Петков, победиха съвсем заслужено домакините от Република Северна Македония с 2:0.

Петър Кирев откри резултата за България след подаване на Асен Митков в 27-ата минута. До края на първата част младите български футболисти създадоха още голови положения, но припряност пред гола и липсата на опит не позволиха резултатът да бъде увеличен.

Второто попадение за България вкара Росен Маринов в 80-ата минута. В последните 20 минути на срещата едва домакините от Република Северна Македония се активизираха, като ситуации се откриха пред Амир Нухия, Хадис Таири и Мухамед Елмас. Но българският вратар Умут Хабил не позволи да бъде изненадан.

Втората среща на България е на 26-и март от 11 часа срещу Босна и Херцеговина. При победа българите ще спечелят турнира. Последният двубой между Босна и Херцеговина и домакините от Република Северна Македония е на 28-и март от 11.00 часа.