fbpx

Ясен Петров: Ще излезем по различен начин срещу Северна Ирландия

Ясен Петров

Националният селекционер Ясен Петров говори преди утрешнатаа световна квалификация на България.

Родният тим посреща Северна Ирландия от 21:45 на “Васил Левски”, часове след края на Конгреса за избор на президент на БФС, който може да се окаже и един от най-решителните моменти в новата история на футбола ни.

“Не е лесно след такъв мач да вдигнеш отбора, защото разочарованието беше голямо. Животът обаче продължава и трябва да сме позитивни.

Утре трябва да покажем друго лице и да не повтаряме грешките си – направихме много груби грешки за пръв път от доста време.

Ние винаги правим ротации. Ще излезем по различен начин и имаме идея. Ще излезем в различен състав. Не мога да споделя какъв ще е начинът, но се надявам да проработи планът. Допуснах грешки срещу Литва. Искахме да победим при 1:1, но не проработи. Вие ме познавате и знаете, че можех да затворя мача, но искахме успеха. Имаше два психологически моменти – при пропусната дузпа и при изравнителния гол. Ако смятате, че е грешка, че искахме да победи, то го приемам. Това е целта обаче – да побеждаваме.

Имахме анализ на грешките срещу Литва. Искам да приключа с темата за Конгреса. Имам позиция, но сега гледам само представянето на отбора. Всичко, което се пише, влияе на футболистите. Надявам се утре да са силни и да покажат една добра игра.

Ние горе-долу изградихме ядро. Повикахме и още един играч сега. Имаме наказани и контузени играчи, които са основни. Ние обаче разчитаме на всички хора в отбора. Ще направим много ротации и ще изглеждаме по различен начин и се надявам това да доведе до успех”, заяви той.