fbpx

Ясен Петров избра нов капитан на България преди квалификациите

Националният селекционер Ясен Петров избра лично новия капитан на отбора на България преди първия си мач. За нас пътят към Мондиал 2022 започва с домакинство на Швейцария в четвъртък от 19 часа на стадион “Васил Левски”. След него за седмица идват двубои с Италия у дома и Северна Ирландия като гост.

Лентата отива на ръката на халфа Георги Костадинов. Досега я носеше защитникът Петър Занев. Ето какво каза селекционерът Петров пред медиите днес.

“Капитан на отбора ще бъде Георги Костадинов, това е лично решение на мен и екипа ми – потвърди новината селекционерът. – Аз ще нося отговорност за това решение.

Не ни е било писано да ни е леко. Всеки дойде с болежки и проблеми. Ето Андрей Гълъбинов има проблем, ще го съхраним срещу Швейцария, но ще го хвърлим в битката с Италия.  Наясно сме със схемата за мача с Швейцария, но трябва да сме гъвкави в тази тежка програма.

Ние не можем да променим жребия. Швейцария е явен фаворит. Ще дадем най-доброто, пък каквото стане. Може пък да поднесем изненада, знае ли човек.

След първата битка ше можем да направим по-сериозен анализ. Игрово искам да сме балансирани, практични и умни. Имам идея в главата си как трябва да изглежда отборът България. Това за духа не трябва да се коментира, като сложиш лъвчето, каква мотивация да им давам. Ако те не са готови да се сбият, да се борят, какво повече да говорим.”