fbpx

Втори заразен с коронавирус в отбора на Испания

Испания

Втори случай на заразен с коронавирус играч оповестиха от лагера на Испания само два дни преди старта на Евро 2020. Диего Йоренте е напуснал хотела в Лас Росас, край Мадрид, за да бъде отделен от останалите национали на Ла Фурия.

Преди два дни позитивен тест даде Серхио Бускетс, капитанът на испанците.

Така подготовката на този тим за първенството се превръща в пълен хаос, след като във вторник вечер той не успя да изиграе контролата срещу Литва. На терена излезе съставът до 21 години на страната, макар и воден от селекционера Луис Енрике.

Испанците чакат с притеснение резултатите от новите PCR тестове, които бяха направени късно снощи на всички 51 души в базата на отбора. Те са напълно отделени от околния свят, но явно по някакъв начин заразата все пак е стигнала в лагера.

Бускетс и Йоренте не могат да се включат в отбора поне до 16-и и 18-и юни, съответно, след като ги чака десетдневна карантина. Така на старта в групата от Европейското срещу Швеция на 14 юни двамата със сигурност няма да играят. Могат да бъдат в групата за мача с Полша на 19-и, но без за са тренирали и това е съмнително.