fbpx

Въпреки отказването на Тийм, България няма шанс да е част от ATP Cup

Рафаел Надал е дал положителен тест за коронавирус, съобщи самият той чрез профила си в социалните мрежи.

Той е дал положителният тест при завръщането си в Испания от демонстративния турнир в Абу Даби, където претърпя загуби от Анди Мъри и Денис Шаповалов.

Още след края на турнира Надал разкри, че изобщо не е сигурен в участието си на Australian Open, защото все още не се чувства готов след дългото отсъствие от корта заради травма. Носителят на 20 титли от Шлема пропусна четири месеца от сезона, като не успя да участва на “Уимбълдън”, US Open и Олимпиадата в Токио.

Неприятните новини с положителния тест за коронавирус със сигурност не увеличават възможността да видим Матадора в Австралия. Няма да е изненада, ако той отложи завърщането си за турнирите в Европа през февруари.

Сега той ще трябва да се изолира, като няма как да води пълноценна подготовка, а в този период на възстановяване и търсене на най-добрата си форма, именно тренировките и мачовете са най-важните за него.

“Имам лек дискомфорт, но се надявам, че в следващите дни всичко ще се подобрява. Вече съм изолиран у дома, съобщавам резултата от теста, за да информирам всичко хора, които са били в контакт с мен.

В момента с екипа ми анализираме календара и разглеждаме всички възможни опции. Когато има окончетелно решение ще бъдете информирани”, написа той.

Надал също така разкри, че в последните седмици е бил подлагн на тестове през два дни в Кувейт и Абу Даби, но всички те са били отрицателни.