fbpx

Украинецът Усик сензационно детронира Антъни Джошуа

Джошуа - Усик

Украинецът Oлександър Усик сензационно детротира от трона на световен шампион Антъни Джошуа като победи британската звезда насред Лондон.

Усик надигра категорично Ей Джей и му отне титлите в категории WBA, WBO, IBF и IBO след единодушно съдийско решение. Вотовете на тримата арбитри бяха, както следва: 117:112, 116:112 и 115:113.

На футуристичния стадион на футболния Тотнъм, очакванията бяха за победа на Джошуа, подкрепян от над 70 хиляди англичани. Но в 12-те рунда нямаше съмнение кой бе по-добрият боксьор, особено в края, когато фаворитът едва се държеше на краката си, а сериите на Усик можеха да го свалят в нокаут.

Украинецът е с 19 победи в 19 професионални мача, а загубата е вече втора за британеца Джошуа. Той ще трябва отново да си връща титлите с реванш, както го направи преди 2 години срещу Анди Руис. Тогава мексиканецът изненадващо го нокаутира и детронира, преди Антъни да го победи убедително в Саудитска Арабия.

Усик е третият боксьор в историята с титли и в полутежка, и в тежка категория след Ивендър Холифийлд и Дейвид Хей. Той стартира двубоя като аутсайдери и заради факта, че бе с 8 килограма по-лек от съперника му. Но това не оказа влияние върху Олександър, който издържа физически, а и тактически надигра Джошуа.