fbpx

Травма спря Григор по пътя към полуфинал в Австралия

Григор Димитров приключи участието си в Откритото първенство на Австралия след загуба с 6:2, 4:6, 1:6, 2:6 от Аслан Карацев.

Основна роля за поражението изигра контузия – спазъм в гърба, който Григор получи в края на втория сет, а травмата до голяма степен реши цялата среща. От този момент движението на българина бе ограничено, като той трудно сервираше и се отказваше да гони повечето удари на противника.

 Аслан Карацев пък от своя страна се превърна в най-голямата сензация в тениса, като с ранкинг №114 в света дебютира на турнира от Шлема, а вече е полуфиналист.

В началните геймове двамата не бяха в идеална форма и изненадващо Аслан Карацев успя да пробие още в третия гейм след странно неточни отигравания на Григор.

Димитров  веднага върна пробива, а след това спечели още четири гейма поред и затвори първия сет с 6:2.

Вторият сет продължи по същия начин, а Григор играеше доста по-добре и уверено. Българинът печелеше лесно подаванията си, докато Аслан Карацев се затрудняваше доста.

За съжаление в тези минути Григор пропиля 7 точки за пробив и вместо да вземе решителен аванс в сета, допусна срив. Карацев отново проби за 3:2, но хубавото е, че подобно на първия сет българинът веднага отоговри с рибрейк и изравни нещата.  След това обаче отново сякаш загуби концентрация, подари брейкбол на Карацев, а след това с двойна грешка му даде и пробива, с който руснакът поведе с 5:4. Надъханият Аслан се възползва и затвори сета.

Нещата при 1:1 сета далеч не изглеждаха загубени, но всичко за Григор Димитров се срина в третия сет с травмата. Спазъм в гърба тотално ограничи движението му по корта, като българинът трудно сервираше и направо отказваше да гони върнатите от Карацев топки.

Българинът бе тъжна гледка на корта, нищо общо с атлетизма и мощта му от първия сет, а и от досегашните мачове в турнира. В средата на сета той тотално се отказа и просто доиграваше, с надежда всичко да приключи бързо, за да успее получи медицинска почивка. Така Карацев поведе с 2-1 сета след 6:1.

След медицинския таймаут нямаше видима промяна, българинът играеше, колкото да не се откаже от мача. Той с мъка влизаше в разигравания, просто опитваше да връща топката и нямаше никакъв шанс.

Така Димитров не успя да достигне втория си полуфинал в Австралия, а Карацев продължава да мечтае в невероятния си пробив.