fbpx

Лудогорец започна с разгром в първенството

Лудогорец разби Етър с 6:0 в първия мач на шампионите от пролетния дял на първенството.

По този начин разградчани си върнаха рпеднината от 6 точки пред ЦСКА в класирането.

С основна заслуга за успеха бе румънския голаджия Клаудиу Кешеру, който вкара 4 гола.

Той се разписа още в самото начало, макар попадението му да падна от засада, която реферите не отчетоха.

Чест прави на Етър, че не излезе да се брани в Разград, а с доста агресивен стил и изнесени напред бранители опита да играе футбол. Това доведе до още няколко чисти положения за Лудогорец, но и до стопроцентова ситуация за гостите, в която Кнежевич просто бе длъжен да се разпише.

И малко след пропуска му “виолетовите” останаха с човек по-малко. Опитният вратар Христо Иванов излезе срещу останалия очи в очи с него Текпетей, като успя да спре удара му с ръка, но в този момент стражът бе извън наказателното поле, което означаваше червен картон.

Някъде в този момент сякаш всичко за Етър приключи, като доста странно “болярите” отново опитваха да играят изнесени напред, което доведе до тежко 4:0 само до края на полувремето.

В рамките на 5 минути Клаудиу Кешеру наниза нови два гола с лекота, а в собствената си врата топката прати и Пламен Крачунов.

Гледката през втората част бе още по-тежка за Етър. С четвъртия си гол в мача, Клаудиу Кешеру покачи на 5:0 в 51-ата минута, а до края имаше достатъчно време за много по-тежък разгром.

До края мачът продължи изцяло да се играе пред вратата на гостите, като за техен късмет нападателите на Лудогорец направиха много пропуски, заради които 5:0 се запази до самия край.

В даденото от съдията продължение Каули също успя да се разпише, с което оформи крайното 6:0.