fbpx

Травма остави Уилиам Чолов само с бронз от Световното

Българският боксьор Уилиам Чолов ще трябва принудително да се задоволи с бронзовия медал от Световното първенство за младежи в Киелце, Полша.

Родният талант няма да успее да вземе участие в полуфиналната си среща заради контузия.

Чолов трябваше да се боксира довечера с украинеца Иля Тохобицки, когото победи по категоричен начин на „Адриатическа перла” през миналия месец.
Европейският ни шампион при 75-килограмовите е получил контузия на лявата ръка. Днешният медицински преглед е потвърдил, че травмата няма да му позволи да се качи на ринга.

От щаба на националния ни отбор решиха, че няма да рискуват здравето на таланта. При това положение Чолов ще остане с бронзов медал от първенството.

Борислав Бояджиев заяви от Киелце, че е горд от мъжеството, което талантът е показал, тъй като Чолов е получил травмата още по време на срещата с индиеца Маниш, когото победи на 1/4-финалната фаза, но въпреки ситуацията е успял да доиграе сблъсъка.

Тази вечер на ринга ще се качи другият достигнал до полуфиналите българин Радослав Росенов. Звездата ни в категория до 60 килограма ще се изправи срещу японеца Рейто Цуцуми.