fbpx

Тенис турнирът “София Оупън” ще се проведе и тази година

Sofia Open

Силният тенис турнир “София Оупън” в мъжката тенис верига ATP остава календара и през 2021 г. въпреки трудностите за организирането му. Той ще е в “Арена Армеец” от 27 септември до 3 октомври. Новината съобщи председателят на Българската федерация по тенис Стефан Цветков пред делегатите на редовното годишно Общо събрание.

В речта си пред делегатите той обяви, че въпреки трудностите за 2021 г. е подсигурен и достоен международен спортен календар в България. Ще има общо шест турнира, по три за мъже и жени, от сериите ITF World Tour.

Делегатите на Общото събрание приеха програма за балансиране на бюджета до края на 2021 г., като същевременно се реши, както и през 2020-а, парите от бюджета за спорта за високи постижения – 730 000 лв., да бъдат насочени към развитие на талантливите български тенисисти.

Общият бюджет на БФТ за 2021 г. е в размер на 2.1 млн. лв. От тази сума постъпленията от спортното министерство (ММС) са в размер на 922 000 лв., а останалите са средства, осигурни от федерацията и нейните партньори.

На събранието бе изтъкнато, че в момента БФТ е в преговори с образователното министерство (МОН) за стартиране на програма “Тенис в училище” от началото на учебната 2021-2022 г.