fbpx

Селекционерът по волейбол е доволен, че България ще играе с най-силните в света

Силвано Пранди

Силвано Пранди, националният треньор на мъжкия национален отбор на България, даде интервю за официалния сайт на Българската федерация по волейбол ден преди заминаването на приятелски турнир в Словения. Той говори за започващата съвсем скоро Лига на нациите.

“Няма отбор, който не иска да участва в това състезание. То е едно от най-добрите в света – каза италианецът. – Тук идват най-силните отбори с най-силните играчи. Много сме въодушевени, че отново ще се състезаваме. Нека видим какво ни е нивото. Работим здраво да бъдещето и целта е да де подобряваме. От три седмици тренираме и нямаме никакви проблеми. Ще излезем с най-добрите ни състезатели. Единствено Тодор Скримов трябва да остане в България заради семейни проблеми.

Едно е да си силен в клубния тим, друго е в националния отбор. Под ръководството на Цветан Соколов могат да се учат и израстват.

Времето за подготовка никога не е достатъчно. Това обаче не е проблем само на България, а и на всеки друг, който участва във Волейболната лига на нациите. Това е първото състезание и се готвим за него.

Най-силните отбори използват Лигата на нациите, за да се подготвят за Токио. Бразилия, Аржентина, Франция, Русия, Полша – всички идват с най-добрите си волейболисти. И съм сигурен, че по никакъв начин няма да се пазят. За нашия отбор най-важното е, че ще участваме в голямо състезание и ще се срещнем срещу най-добрите в света. Безценна е тази ситуация. От нея можем само да се подобрим.”