fbpx

Станимир Стоилов се завърна като треньор на Левски

Станимир Стоилов

Станимир Стоилов е новият треньор на Левски, като се завръща в клуба след 13-годишна пауза. Най-успешният наставник на “сините” през новия век прие предложението на собственика Наско Сираков и новия генерален спонсор на тима “Palms Bet”, представляван от Лъчезар Петров. Срещите продължиха с часове в сряда, но се увенчаха с успех.

След 2008 г., когато Стоилов си тръгна от “Герена”, стотици пъти неговото име е спрягано за завръщане. По една или друга причина, не се случи цели 13 години.

Наско Сираков призна за разговори със Стоилов още преди седмица, като заяви, че единственото изискване на специалиста е да има финансова сигурност, най-вече що се отнася до възнагражденията на играчите и служителите. Очевидно с идването на новия генерален спонсор на “Герена” се очертават по-спокойни времена, което е накарало и Станимир Стоилов да се завърне.

Клубът обяви новината така:

“Ръководството на “ПФК Левски” постигна договорка със Станимир Стоилов да бъде новият старши-треньор на тима. Договорът между двете страни ще бъде подписан утре и ще бъдат обявени допълнително подробностите около завръщането на най-успешния наставник на “сините” в клуба.”

Мъри започна треньорската си кариера именно в Левски през 2004-а, като директният му ръководител тогава отново бе Наско Сираков.  Онзи тим на двамата направи истински чудеса, като игра четвъртфинал за Купата на УЕФА, а няколко месеца по-късно се превърна и в първия български тим в групите на Шампионска лига. В тези две години бяха спечелени и две титли на България.

За треньора последваха периоди в Литекс, Ботев (Пловдив) и национлния тим на България, а извън страната работи с успех в кипърския Анортозис, както и казахстанския Астана, който успя да вкара в групите на Шампионска лига и Лига Европа.в