fbpx

Президентът на УЕФА подкрепи Борислав Михайлов

Борислав Михайлов

Президентът на Европейската футболна централа УЕФА – Александър Чеферин, официално заяви подкрепата си към Борислав Михайлов.

Словенският шеф на УЕФА изпрати официално писмо, адресирано до Михайлов, в което изразява задоволството си, че ще може отново да работи със своя добър приятел и колега.

Новината за писмото дойде по същото време, в което и кандидатурата на Димитър Бербатов за президент на БФС бе официално издигната от осем клуба, сред които е и грандът ЦСКА.

Ето и какво гласи писмото на Александър Чефереин:

“Скъпи г-н Президент, скъпи Боби

За мен беше истинско удоволствие да Ви видя отново, макар и само онлайн, в скорошната среща на УЕФА за президенти и изпълнителни директори.

Както знаете като дългогодишен член на Изпълнителния комитет, за УЕФА е изключително важно европейският футбол да работи заедно, а 55-те асоциации да говорят в един глас, когато става въпрос за грижите за футбола на нашия континент.

Сигурен съм, че въз основа на богатия Ви опит, ще се справите с предизвикателствата пред вас и разрешаването им в интерес на българския футбол при пълно зачитане на ценностите и разпоредбите на УЕФА.

УЕФА е изградена върху силен и ясен набор от устави. Въпреки че е важна и водеща асоциация – създадена от националните федерации за националните федерации – тези устави подчертават и призовават за независимост и демократични действия за всеки наш член. От съществено значение е предприетите за напред стъпки да работят за високите стандартите на футбола в България и при спазване на принципите на добро управление и всички приложими национални закони.

Искам да подчертая, че една от ключовите ценности на УЕФА е защитата на независимостта на националните асоциации в цяла Европа, затова и сме на Ваше разположение за всякаква допълнителна помощ или насоки, които могат да ви бъдат необходими.

Искрено Ваш,

Александър Чеферин”