fbpx

Президентът на БФХГ Илиана Раева: Много е тъжно, когато залите са празни

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика – Илиана Раева, коментира пред БНР настъпилите промени около Световната купа в София.

Тя също така сподели подробности около Европейското първенство, което също ще се проведе у нас през юни.

“Налага се много по-рано да сме готови за това събитие. Важното е да сме готови с новото време в което живеем, имам предвид пандемията и всичко, което тя изисква  за да бъде проведено това състезание безопасно. В този смисъл ще ни е малко по-напрегнато, но не мисля, че ще имаме някакви проблеми с организацията.

Навсякъде ние имаме много фенове, много любители на нашия спорт. Много е тъжно, когато залите са празни. Момичетата, треньорите, съдиите, организаторите, всички са наясно с този кошмар, който сполетя човечеството и с това, че трябва да се съобразим с някои неща. Но, по-важното е, че се справяме изобщо да има състезание. Това, че на този етап ще е с публика или без публика е по-малкото зло, отколкото факта, че ще има световна купа. Трябва да се радваме, че ще има световна купа.

Имаме много сериозен интерес към световната купа, защото тя е олимпийска квалификация. За сега абсолютно всички елитни състезателки са заявили участие, както и ансамблите.

Понеже за първи път ще организираме европейско първенство, нашите вълнения и старания са много големи. Следващата седмица екип от БФХГ, водена от генералния секретар Росина Атанасова, пътува за Варна. Ще имат много сериозни срещи там, за последни уточнения. Искам да ви уверя, че при всички случай ще станете свидетели на едно прекрасно организирано състезание. Подкрепата, която получаваме от Варна е невероятна и искам да им благодаря”.