fbpx

Полина Трифонова постигна две победи за ден на Олимпиадата

Българското момиче в тениса на маса Полина Трифонова направи обрат в двубоя си от първия кръг срещу представителката на Люксембург Сара де Нуте и спечели с 4:3 (6:11, 11:6, 4:11, 8:11, 12:10, 11:9, 11:8).

След размяна на геймове с по 11:6, Де Нуте спечели два поредни с по 11:4 и 11:8, но българската взе решителните следващи три с по 12:10, 11:9 и 11:8, за да продължи борбата към втория кръг.

Националната шампионка Трифонова, която на клубно ниво се състезава в германската Бундеслига, е третият български представител в тениса на маса в историята на Олимпийските игри след Мариано Луков в Сеул 1988 и за последно Даниела Гергелчева през 1992 година в Барселона.

Във втория кръг Полина ще срещне китайката Сяосин Ян, която се състезава за Монако. Двубоят им ще се състои на 26 юли.

В първия кръг тя победи Сара Анфу от Камерун.

“Невероятно е. Това със сигурност е най-хубавото нещо, което ми се е случвало в моята спортна кариера. Невероятен успех за България, за всички нас. Дано и всички останали да се представят добре. Чувствам се уникално. Не знам как ще спя днес. Дано успея, но ако не, поне утре имам почивен ден и ще мога да се възстановя”, коментира след успеха 29-годишната Трифонова.

“Дори при 1:3 аз си вярвах. Вярвах си през цялото време, но тя изигра много добре тактически. Все пак в края успях да застана по-добре към топката и мисля, че тя това не го очакваше. Вкарах уникални топки и важното е, че се получи. Това ми е най-дългия мач. Видях, че сме играли един час и 15 минути. Това е абсолютно най-дългия ми мач и сега искам да си почина хубаво”, допълни българката.

Тя призна, че се е чувствала най-добре край масата в последния седми гейм.