fbpx

Почетен знак на президента за големи имена в Деня на спорта

Румен Радев

Президентът Румен Радев отличи с почетен знак големи имена в българския спорт навръх 17-и май, който е Ден на спорта у нас.

На церемонията в Гербовата зала отличието от президента получиха легендата в художествената гимнастика Нешка Робева, олимпийският и европейски шампион по вдигане на тежести Иван Иванов, плувецът Петър Стойчев – световен шампион в открити води, боксьорът Кубрат Пулев, както и световната и европейска шампионка в борбата Тайбе Юсеин.

Президентът Радев отбеляза постиженията на отличените.

“Днес имаме удоволствието сред нас да бъдат хора, които неведнъж са ни карали да се чувстваме горди, че сме българи, и години наред разнасят славата на родината ни по света – каза държавният глава. – За тези постижения само висок професионализъм, денонощен труд, безбройни лишения, не стигат, трябва и голямо сърце и безпределна обич към България.

Датата на церемонията не е случайна – 17 май е обявен за Ден на предизвикателството и българския спорт.

По същия повод Андрей Кузманов, който е спортен министър в служебното правителство отправи поздравителен адрес към хората, допринасящи в тази област:

“Поздравявам Ви по повод 17 май – Ден на българския спорт и професионален празник на всички, работещи в сферата на физическото възпитание и спорта. Нашата нация Ви е дълбоко признателна за огромния труд, който полагате ежедневно, за да издигате спортната слава на България.

Спечелените медали и купи са плод на хиляди часове усилия, непримирим дух и себераздаване. Това е цената на победата, която всеки плаща, за да успее в спорта.

Благодаря Ви за това, че достойно защитавате цветовете на българския флаг.”