fbpx

Лил изпусна голям шанс за титлата във Франция

Лил - Сент Етиен

Лил не успя да победи Сент Етиен – 0:0 у дома, в предпоследния кръг на френското първенство. Лидерът не пуска върха, но вече е само на точка пред преследвача Пари Сен Жермен и ще трепери за титлата в заключителния кръг в неделя.

Отборът с прякор “мастифите” остава първи с 80 точки, но знае, че пропусна златен шанс. Победа щеше да означава, че Лил се нуждае само от точка в последния кръг, за да е твърдо първи.

ПСЖ разби с 4:0 у дома Реймс, като вкараха Неймар от дузпа, Килиан Мбапе, Маркиньос и Моис Кийн. Така парижани доближиха Лил на 1 точка и са в играта за титлата със 79, кръг преди края.

Някакъв илюзорен шанс за титлата има дори и Монако, след като победи у дома с 2:1 Рен и е със 77 точки.

Така в последния кръг в неделя ще се реши всичко

Лил е първи с 80 точки, предстои му гостуване на Анже. Победа на лидера означава титла.

ПСЖ е със 79 и гостува на Брест. Победа на парижани и реми на Лил ги прави шампиони. Ако точките се изравнят (реми на ПСЖ и загуба на лидера), първи пак са играчите от столицата, тъй като головата им разлика е чувствително по-добра от тази на Лил.

Монако е трети със 77 точки и гостува на Ланс, който има теоретичен шанс при изразителна победа да играе в Европа. Ако гостите спечелят, могат да станат шампиони при две поражения на Лил и ПСЖ. И то – ако общата сума на разликите в тяхна победа и загуба на Лил стигне 6 гола. В момента лидерът има предимство от толкова попадения в головата разлика.

При загуба на Лил, реми на ПСЖ и победа на Монако, трите тима се изравняват с по 80 точки и в тройното класиране Лил има 8 точки, Монако е със 7, а ПСЖ има само 1 точка.