fbpx

Павел Ангелов откри българското участие в Пекин

Павел Ангелов записа 14-о време в Група “А” по време на втория ден от неофициалните тренировъчни спускания с шейни от Олимпиадата в Пекин.

В първото си спускане за деня българинът премина през улея с време от 1:00.620 минути, а във втората сесия бе с 0,2 секунди по-бърз, завършвайки с време от 1:00.411. И при двата случая той бе на 14-о място от 17-те състезатели в тази група.

В първата тренировка най-бърз бе австриецът Нико Глейршер с време от 58.028 секунди, докато втората тренировка спечели двукратният олимпийски шампион Феликс Лох от Германия с 58.061 секунди.

Ако сметнем и резултатите на състезателите от Група “В”, то в общото класиране Павел Ангелов е на 30-о място в първото спускане и на 28-о във второто.

Неприятната новина е, че Павел Ангелов бе с почти секунда по-бавен от двата си вчерашни резултата, когато и в двете тренировъчни спускания слезе под минута.

Програмата в мъжките шейни продължава утре с нови две тренировъчни спускания, докато същиснката надпревара стартира в събота от 7:10 българско време.

Състезанието се състои от общо четири спускания, като последното от тях е в неделя от 9:15 българско време, когато ще бъде ясен и олимпийският шампион.