fbpx

Падна велик рекорд в НХЛ

Канадецът Патрик Марло от Сан Хосе Шаркс подобри рекорда на Горди Хау за най-много изиграни мачове в Националната хокейна лига, като излезе на леда за 1768-ми път в нощта на понеделник срещу вторник. Неговият отбор загуби с 2:3 като гост от Вегас Найтс, но не това бе голямата новина около срещата.

Рекордът на великия Хау бе поставен през 1980-а, като легендарният играч тогава бе на 51 г. и игра с екипа на Хартфорд Уейлърс. Смяташе се, че неговото постижение от 1767 мача в лигата никога няма да бъде надминато.

Въпреки, че е вече на 41 г., Марло продължава да е в тима на Шаркс и да получава минути игра. Това е третият му период в Сан Хосе, като общо има 20 сезона за отбора.

“Патрик, това е невероятно! – каза шефът на лигата Гари Бетмън в специално видеобръщение, пуснато в залата по време на паметния мач. – От името на всички в семейството на хокея, поздравления! Да те споменават в едно изречение с Горди Хау е мечта за всеки играч, а ти подобри рекорда му! Дори да изиграеш един мач в НХЛ е голямо постижение, а ти имаш вече 1768. За това се иска сила, страст и невероятна мотивация.”

“Дори но ге осъзнавах до момента, в който не спряха играта – каза Марло. – Мислих за мача, но сега разбирам какво съм постигнал. Да съм редом с някой като Горди… Просто съм благодарен за всичко, което ми се случи в хокея.”