fbpx

Отложиха три мача на Херта в Бундеслигата, целият отбор е под карантина

Целият отбор на Херта (Берлин) бе поставен под 14-дневна карантина, след като четирима души – двама треньори и двама играчи, дадоха положителни тестове за COVID-19. Наставникът Пал Дардай, помощникът му Адмир Хамзагич, както и футболистите Доди Лукебакио и Марвин Платенхард, са заразените с коронавирус. И четиримата нямат никакви симптоми, но са под наблюдение на лекари.

Така следващите три мача на Херта бяха отложени – те противопоставят берлинчани на Майнц 05, Фрайбург и Шалке 04. Тимът на Дардай се бори за оцеляване в Бундеслигата и е точно над зоната на изпадащите със същия брой точки колкото има и първият отбор под чертата – Арминия (Билефелд). Мачовете ще са решаващи за оставането на Херта в Бундеслигата.

“Категорично това е правилната стъпка от здравна гледна точка. От спортна никак не е добре за нас, защото ще ни се съберат да изиграем шест мача за месец май. Ще тренираме дистанционно и онлайн по време на карантината, но ще направим всичко по силите си да завършим този сезон успешно”, каза спортният директор на клуба Арне Фридрих.