fbpx

Олимпиадата започна със софтбол далеч от Токио

Токио 2020

Точно 56 часа преди да бъде запален огънят на “Олимпийския стадион” в Токио, който символизира началото на игрите, състезанията вече започнаха.

Със сигурност първата надпревара на Олимпиадата не е предизвикала масов интерес, особено в Европа, защото тя бе част от програмата по софтбол при жените.

На 284 километра от Токио, домакинът Япония се изправи срещу Австралия. Това бе първото олимпийско състезание без публика в цялата история на игрите.

Мачът символично се игра във Фукушима, защото една от каузите на тази Олимпиада е възстановяването на този съсипан от природните бедствия регион.

По традиция в този тип спортове – софтбол и бейзбол, началната топка бе хвърлена от популярна личност. Това е една от олимпийските звезди на Япония от миналото – Уено Юкико.

Тя донесе злато на Япония в този спорт насред Пекин по време на игрите преди 13 години, а днес хвърли първата топка в първото олимпийско състезание.

Иначе Япония успя да спечели мача с 8:1 след 5 изиграни ининга, като временно оглави единствената група, в която са всичките 6 участника. Малко по-късно се изигра и мачът, в който САЩ победи Италия с 2:0.