fbpx

Гимнастичките ни отпътуваха за Токио, щастливи са, че изобщо има Олимпиада

ансамбъл

Българките Боряна Калейн и Катрин Тасева отпътуваха днес за участие на олимпийските игри в Токио 2020.

Двете грации заявиха, че нямат търпение състезанието да започне и че се чувстват достатъчно подготвени.

“Това е едно много дълго чакано състезание и нямаме търпение да започне. За мен възнаграден труд ще бъде да си изиграя съчетанията така, както съм ги изработила в залата. Това ще бъде за мен награда, защото сме се трудили и двете с Катрин страшно много и мисля, че го заслужаваме”, каза Боряна Калейн на летище “София”.

“Със сигурност тази олимпиада ще бъде много по-различна, но ние осъзнаваме, че е много важно провеждането на тези олимпийски игри и като цяло сме благодарни, че изобщо ще ги има, че имаме такъв шанс да играем предвид цялата обстановка. Така че ще се насладим максимално на емоцията”, добави тя.

Катрин Тасева беше резерва на Невяна Владинова в Рио 2016, а след Токио 2020 ще сложи край на спортната си кариера.

“Аз бях резерва Невяна Владинова на предната олимпиада, но бях в Рио де Жанейро, почувствах емоцията, цялата еуфория от това велико състезание. Мисля, че сме готови, достатъчно сме подготвени. Много по-пораснала съм, много по-зряло мисля, по-различен начин, много състезания изминаха и това е поредното състезание”, каза Тасева.

“Направихме някои дребни промени в композициите, които се надявам да доведат до по-висока оценка, тъй като виждаме това повишаване в оценките на всички гимнастички. Затова направихме тези леки промени, които смятам, че ще ни доближат все повече до призови класирания. И в четирите съчетания има по малко промени. Мисля, че спортистите ще присъстват на закриването на Игрите, надявам се на закриването поне да успеем да бъдем. Сега заминаваме на лагер в Мураяма, там ще се опитаме да се стабилизираме, да променим часовата разлика и да свикнем с времето в Япония”, добави тя.

Манчестър Юнайтед се върна на победния път

16/02/2022

Ман Сити разби Спортинг и си осигури място на четвъртфиналите

16/02/2022

ПСЖ победи Реал в мач №1 с последния удар

16/02/2022

Григор се изкачи в ранглистата след Australian Open

02/02/2022

Рафаел Надал е големият шампион от Australian Open

30/01/2022

Ашли Барти сбъдна мечтата на цяла Австралия с триумфа при дамите в Мелбърн

30/01/2022