fbpx

Огромни глоби за нарушаване на правилата срещу заразата на “Уимбълдън”

Организаторите на турнира “Уимбълдън” заплашиха с огромни глоби и тежки наказания всеки тенисист, който напусне балона, създаден за защита от вируса. През миналата година единственият турнир от Големия шлем в тениса, който не се проведе заради пандемията, бе именно “Уимбълдън”. Класиката на лондонската трева тази година е предвидена от 28 юли и при нормализиращата се обстановка с пандемията във Великобритания, дори се очаква да е с публика. Засега ще се продават билети за 30% от капацитета на кортовете.

И при все това хората от митичния “Ол Инглънд клъб” са взели строги противоепидемични мерки, които да гарантират безопасността на всички.

Ако някой от играчите напусне т.нар. “балон” на лондонската надпревара, той ще бъде дисквалифициран и освен това глобен с 20 хиляди долара. За разлика от други турнири, на които играчите биват настанявани в къщи в близост до кортовете, на “Уимбълдън” те всички ще са в лондонски хотел. Ще бъдат карани до тенис клуба от частен транспорт, за да се избегнат всякакви рискове.