fbpx

Английският директор на ЦСКА Алън Пардю даде първото си интервю у нас

Алън Пардю, голяма фигура от английския футбол, даде първото си интервю в България. Той пристигна на поста спортен директор на ЦСКА в края на ноември миналата година, но досега не бе говорил у нас. Пардю наруши мълчанието си с интервю пред клубния сайт.

“Тук съм само и единствено, за да бъда шампион – казва човекът, водил клубове като Нюкасъл, Уест Хем и Кристъл Палас във Висшата лига. – Нищо друго не ме устройва. Да си втори не значи нищо за мен. Със сигурност целта за следващата година е една – да спечелим титлата.

ЦСКА е голям клуб, дори малко по-голям отколкото очаквах. А феновете изискват от нас само едно – да спечелим първенството.

Основната ми роля накратко е да опитам да повиша нивото. Когато не съм треньор не мога да определям тактиката и състава си. Това е ролята на теньора, в случая Любо Пенев.

Но мога да давам мнението си след мач. Мога да предлагам на ръководството и на треньора малки съвети, които да ни помогнат в развитието.

Мога да направя ясно преценка къде се намира клубът, как се развиват играчите. Инфраструктурата е нещо, което клубът трябва задължително да подобри. Знам обаче, че ситуацията около разрешението за нов стадион е политически процес. В същото време тренировъчната база е добра, дори бях впечатлен от нея.

Трябва да развием и академията си. Да разширим кръгозора си. Прави ми впечатление, че тук футболът е много напрегнат. Има напрежение в мачовете, сред фенове, сред съдии, сред юноши, Трябва всичко да бъде една идея по-спокойно и да има повече удоволствие от футбола. Трансферната политика е ясна. Силната дума е на собственика, което е нормлано, защото от него идват финансите.

Любо Пенев пристигна в много тежък период откъм мачове, имахме полуфинали срещу Лудогорец. Той успя да вдигне отбора, сменихме и стила, който според мен подхожда повече на играчите.

Ако завършим втори и спечелим Купата, може да броим сезона като успешен, но през следващия сезон целта трябва да е титлата.

Виждал съм клипове от нашите фенове, а всичко това изглежда лудо в добрия смисъл на думата. Надявам се съвсем скоро да видим стадиона пълен с нашите фенове.”